čt12122019

Poslední aktualizace31.10.2019 (06:56)

Back Jste zde: Úvod Potraviny Výroba Atlantik - nabídka měsíce října

Atlantik - nabídka měsíce října

Pokud s nakládáním hermelínů začínáte, doporučuji vám začít tímto jednoduchým receptem. Na tomto receptu si to dobře vyzkoušíte, a když dodržíte postup, neměli byste nic zkazit. Ostatně, ono ani potom není třeba nic vylepšovat. Po ochutnání zjistíte, že je takto naložený hermelín naprosto výborný!

 

Katalog výrobků Říjen

 

Lahůdkářské speciality

Tyto výrobky naleznete v prodejní síti Makro

  • Rybí salát s majonézou – 150g, 1kg
  • Rybí salát s jogurtem - 150g

 

Tyto výrobky naleznete v prodejní síti Penny Market

 

  • Holandský sýrový salát – 150g
  • Salát "Rumcajs" - 150g
  • Závitky á la losos s feferonkou - 150g
  • Camping salát - 150g
  • Salát Ševcovský mls 150g



Tyto výrobky naleznete v prodejní síti Ahold (Albert)

  • Rybí salát s majonézou – 150g
  • Rybí očka v aspiku - 200g
  • Nakládaný hermelín s česnekem – 150g
  • Feferónkový salát -150g

 

Produkty

V oblasti rybích a lahůdkářských specialit nabízíme více než 60 druhů výrobků ve spotřebitelských baleních (135g - 500g). Pro výrobny, hotely a restaurační provozy nabízíme velkoobjemová GASTRO balení (1000g - 25000g) dle požadavků zákazníka.

Strategickou surovinou pro výrobu našich produktů jsou mořské ryby - sleď obecný (Clupea Harengus), dovážený z Norska nebo Kanady.

Spotřebitelská balení
Gastro balení

Spotřebitelská balení

  • Rybí saláty
  • Rybí výrobky - marinované a solené
  • Lahůdkářské výrobky
  • Saláty z čerstvé zeleniny
  • Pomazánky
  • Aspikové výrobky
  • Uzené ryby


Gastro balení

  • Rybí saláty
  • Rybí výrobky - marinované a solené
  • Lahůdkářské výrobky
  • Saláty z čerstvé zeleniny
  • Pomazánky
  • Aspikové výrobky


Nakládaný hermelín

Základní recept na nakládaný hermelín
Pokud s nakládáním hermelínů začínáte, doporučuji vám začít tímto jednoduchým receptem. Na tomto receptu si to dobře vyzkoušíte, a když dodržíte postup, neměli byste nic zkazit. Ostatně, ono ani potom není třeba nic vylepšovat. Po ochutnání zjistíte, že je takto naložený hermelín naprosto výborný!
Ingredience na 5 ks hermelínů
5 ks hermelínů
1-2 ks cibule (dle velikosti)
5 ks čerstvá feferonka (nemáte-li rádi, můžete vynechat)
10 stroužků česneku
30 kuliček celého černého pepře
15 kuliček nového koření
3 ks bobkového listu
dle chuti sůl a mletá sladká paprika
¾ l slunečnicového oleje
Postup přípravy receptu
Nejprve hermelíny podélně je rozpůlíme. Poté všechny vnitřní plochy silně pomažeme utřeným česnekem a solí ( můžeme přidat i mletou sladkou papriku, případně trochu grilovacího koření). Natřené poloviny hermelínu opět spojíme (přitiskneme je na sebe) a překrojíme je na půlky příčně.
Připravíme si čistou sklenici vhodné velikosti. Začneme tím, že dno sklenice prosypeme cibulí nakrájenou na kroužky. Použijete-li feferonky, nakrájejte je také a smíchejte s cibulí. Snažíme se o to, aby se hermelíny co nejméně dotýkaly sklenice. Na vrstvu cibule potom klademe námi upravené hermelíny společně s novým kořením, černým pepřem a bobkovými listy. Na první vrstvu hermelínů nasypeme opět kroužky cibule a takto střídavě pokračujeme až do té doby, dokud nádobu nezaplníme několik centimetrů pod okraj. Na obrázku jsou jednotlivé vrstvy detailně vidět.
Nakonec nakládané hermelíny zalijeme slunečnicovým olejem a to tak, aby v něm byly ponořené včetně ostatních ingrediencí, které jsme použili. Je dobré chvíli počkat. Když sklenici naplníme olejem, chvíli počkáme a několikrát sklenicí zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch. Potom už jenom sklenici dobře uzavřeme víčkem a máme hotovo!

Uzavřenou sklenici necháme v chladnu 5-7 dní, poté můžeme začít s konzumací. Na internetu můžeme najít různé informace o tom, jak správně nechat nakládané hermelíny zrát a jak je potom skladovat. Někde je uváděno, že se mohou nechat marinovat při pokojové teplotě několik dní (někde dokonce týdnů) a pak skladovat v ledničce. Jinde se uvádí skladování od začátku v chladnu po dobu 1-2 týdnů. V případě výše uvedeného základního receptu se mi nejvíce osvědčilo nejprve nechat 3 dny marinovat při pokojové teplotě a až pak umístit do ledničky na další 3 dny.
Dále už skladujeme vždy v ledničce a doporučuji vše sníst do 6 týdnů (i když mohou vydržet i déle). Pokud budete postupovat podle nějakých speciálních receptů s dalšími nebo jinými ingrediencemi, potom se řiďte ohledně skladování podle konkrétního receptu.
Upozornění: Budou-li mít nakládané hermelíny kyselou chuť, tak je už určitě nekonzumujte!
Kontakty
Sídlo společnosti:
ATLANTIK PRODUKT Třešňák s.r.o.
Libušská 395/229
142 00 Praha 4

Společnost je zapsána v obchodním rejsříku u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 60312

Provozovna/korespondenční adresa:
ATLANTIK PRODUKT Třešňák s.r.o.
Kňovická 1249
264 01 Sedlčany

IČ: 25676296

Webové stránky:
www.atlantikprodukt.cz