ne26052019

Poslední aktualizace31.01.2019 (12:30)

Back Jste zde: Úvod Potraviny Výroba GOLD STELLA želatinové výrobky

GOLD STELLA želatinové výrobky

Společnost GOLD STELLA spol. s r.o. se zabývá dovozem a distribucí potravinářského zboží, především čokoládových cukrovinek.
 
Zaměřujeme se na dovoz zboží, u kterého můžeme garantovat nejen vysokou jakost obsažených surovin použitých při výrobě, ale především dlouhodobě zajištěnou kvalitu výroby. Především u výrobků dovážených z Francie a Belgie nabízíme nejen kvalitu zboží, ale i dlouholetou tradici v jejich výrobě.
 
Dodáváme zboží do obchodní sítě České republiky a Slovenska.
 
Pružně reagujeme na vývoj trhu a jeho požadavky. Každý rok nabízíme našim odběratelům několik novinek. V naší nabídce naleznete i žádané sezónní zboží.
 
 
AKTUÁLNÍ NABÍDKA
 
 
Želatina
 
 
Peach Rings - broskvové kroužky 100g
Kód:         493121                          
Hmotnost: 100g
Balení:       88 ks/karton
 
 
Jungle Banana - banánky 100g
Kód:         497049
Hmotnost: 100g                
Balení:       88 ks/karton
 
 
Strawberry Dreams - jahodový sen 100g
Kód:         497039
Hmotnost: 100g
Balení:       88 ks/karton
 
 
Cola Bottles - cola 100g
Kód:         452444
Hmotnost: 100g
Balení:       104 ks/karton
 
 
Frogees - žába 100g
Kód:         492468
Hmotnost: 100g
Balení:       104 ks/karton
 
 
Hadi 18g
Kód:           492135
Hmotnost:   18g
Balení:       6 dóz/karton
 
Zajímavost o želatině
 
Želatina je přírodní rozpustná bílkovina získávaná částečnou hydrolýzou bílkoviny kolagenu z kostí, kůží, a šlach zvířat. Želatina se vyrábí pro technické účely, pro farmaceutické výrobky, pro potravinářskou výrobu (především čiření nápojů), jako funkční přísada do potravin (želírovací prostředek, stabilizátor textury, nosič) a jako výživově hodnotná součást doplňků stravy. Jedlá želatina (želírující nebo neželírující, určená pro potravinářské účely) musí splňovat přísné legislativní požadavky.
 
 
 
 
 
Želatina ve výživě
Želatina je vhodným dodavatelem aminokyselin glycinu a prolinu, kterých obsahuje 10 až 20krát více než jiné bílkoviny. Tyto aminokyseliny jsou důležité pro vytváření vazivové tkáně v lidském těle. Jejich nedostatek se projevuje bolestmi kloubů, lámavostí nehtů a svalů. Výsledky řady studií ukazují na preventivní (někdy i regenerační) účinek želatiny na kostru a pohybový aparát (kosti, chrupavky, šlachy a vazy).
Želírovací schopnost želatiny je prospěšná při redukci hmotnosti, protože umožňuje vyrobit chutné potraviny s nízkým obsahem tuku a energie. Její použití umožňuje i snížení obsahu soli v masných výrobcích.
 
Označování
Je-li želatina použita jako funkční nebo výživová složka potraviny, musí být uvedena na obalu v rámci údaje „složení“. Použité množství se uvádí pouze u doplňků stravy nebo u fortifikovaných potravin. Želatina se nepovažuje za aditivum, nemá tedy přiřazeno E-číslo (na rozdíl např. od želírovacích prostředků jako pektin, agar, karagenan aj.)
 
Bezpečnost
O neškodnosti želatiny se celá léta nepochybovalo, teprve s výskytem BSE vznikly obavy a používání želatiny se někde začalo omezovat. V souvislosti s tím se želatina stala jednou z nejlépe prozkoumaných látek. Z výsledků studií vyplývá, že při splnění nařízení o hygieně 853/2004/ES a nařízení o mikrobiologických požadavcích 2073/2005/ES je želatina neškodná.
Problém související s používáním želatiny k výrobě potravin z rostlinných surovin mohou mít jen vegetariáni, protože to zužuje spektrum potravin, z nichž mohou vybírat. Výrobci zaměření na tuto skupinu spotřebitelů nahrazují funkční vlastnosti želatiny použitím pektinů a rostlinných gum. Vědci v USA zabývající se biotechnologiemi však již pomocí genetických modifikací vyvinuli kukuřici, která v raných stádiích vývoje vytváří a akumuluje želatinu.
 
 
 
Kontakt
 
Goldstella spol. s.r.o.
Jeseniova 51, 130 00, Praha 3
 
Tel. 1: +420 221 419 154                    
Tel. 2: +420 221 419 155
Tel. 3: +420 221 419 156
FAX: +420 221 419 153
 
IČ: 48 58 59 21
DIČ: CZ 48585921